Serpson – Ha koll på din ranking

Om du jobbar med SEO så vet du hur extremt viktigt det är att ha koll på din ranking. Det är inte förrän din sida rör sig mot toppen på Google som försäljningen kommer att öka. Detta oavsett om det är ett enda specifikt sökord du jobbar mot – eller en rad longtails. Ett steg på vägen är att använda en ny svensk rank tracker.

Så fungera Serpson

Det finns ett par olika rankingverktyg online. En del har starka begränsningar gällande antal domäner, andra tar betalt redan i ett första skede och erbjuder inte någon gratisversion. Än så länge är versionen i ett Beta-stadie på Serpson vilket innebär att man kan registrera sig och få full tillgång till tjänsten utan att betala något. När det sedan blir en färdig produkt ges stor rabatt till de som varit med i Beta-versionen.

  • Skapa konto och börja

Att skapa konto är gratis och sker genom att man anger en mailadress som ska vara knutet till kontot. Därefter kan hur många domäner som helst läggas in i systemet och totalt 500 olika sökord. Varje dag uppdateras rankingen vilket gör att man kan logga in och se hur utvecklingen går.

  • Rapporter till kund

Jobbar du som konsult är det otroligt viktigt att kunna visa kunden vilket resultat som SEO-arbetet har gjort. Detta sker via ”white label reporting”. Här finns alltså en viss fördel mot andra system som inte är byggda för att möta konsulternas behov av enkla och smidiga rapporteringsfunktioner.

Fördelar

  • Gratis

Än så länge är tjänsten helt gratis vilket självklart är en stor fördel.

  • Rapportering

Via whitelabel skapas rapportering till kund vilket underlättar för konsulter

  • Enkelt

Det är visserligen en smaksak men det är onekligen ett enkelt interface.

Nackdelar

  • Kostnaden sen?

Vad kommer det kosta när den går live på riktigt och lämnar Beta-stadiet? Hur mycket tid vågar man lägga ner på en tjänst som inte med säkerhet kommer leverera vad man förväntar sig i framtiden?

  • Engelska

Detta är en svensk rank tracker men hemsidan är på engelska. Men en svensk översättning kanske kommer framöver.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *